.

Home » » Wallander - 1. évad (Wallander)

Wallander - 1. évad (Wallander)


Wallander - 1. évad (Wallander)

SZINKRONOS

Vidto
01, 02, 03

Henning Mankell svéd krimiíró Wallander-könyvei alapján készült krimi sorozat, Kenneth Brannagh főszereplésével.

"Néha észre sem vesszük a nagy hírrel felvonultatott sorozatok között megbújó értékeket. Halkabb hangvételű karakterdrámákat, a legtöbb tengerentúli bűnügyi történethez sok mindenben hasonló, mégis más európai testvért, ami most egyszersmind svéd és angol. A messzi északon régóta fogalommá vált Kurt Wallander nyomozó, alakja és történetei révén.

Henning Mankell svéd regényírótól, európai krimik hőseként megszületett figura, aki furcsán hétköznapi egyediségéből kifolyólag került a könyv lapjairól sikeresen a képernyőre. Ystad tengerparti városkájának egyszerű detektívje, mégis gondolataiba merülve, megjelenésében különleges benyomást tesz ránk. Jóllehet a skandináv vidék nyugodt felszínét aláásó súlyos bűntények felderítőjéről szóló tiszta vonalvezetésű krimik, többnyire csattanó nélküliek és inkább a résztvevők szerepét kibontó jellegzetességük miatt válnak érdekessé.

Nem gondolnánk, hogy egy házassága kudarca miatt mélabús, terméketlen magánéletű férfi bárhogy eredetivé képes válni olvasó- és nézőközönsége számára, de mindennek dacára nyugtalan személyisége figyelmet nyer bűntettek elleni harcában, valamint az események színhelye miatt. Hiszen Svédország egyik kisvárosában a messzeségbe nyúló mezők, az eldugott tanyák és a városközpont szíve ugyanúgy válogatott borzalmak színtere lehetnek. Mintegy a legtöbb jóléti társadalomban tapasztalható bezárkózás hatásaként, a szomszédodról kiderülhet, hogy egy szörnyeteg. Henning mindezzel állít szembe egy jó embert és az általa tapasztaltak rá visszaható, megrendítő erejét tolmácsolja mély empátiával. Ő Kurt Wallander."
(sorozatjunkie.hu)
Share this video :

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. Online filmezzek Letöltök - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger